Kiállítások Nyomtatás

A hazudós egér

Lázár Ervin meséje nyomán készült A hazudós egér című animációs film, amelyet Kiss Andrea rendezett. A kiállítás a forgatókönyvtől az utómunkálatokig elmeséli a filmkészítés főbb fázisait a filmből vett grafikák segítségével. A kiállítás célja, hogy szakmai körökben (producerek, forgalmazók, filmintézetek) megismertesse a filmet, a nézőknek információt adjon a film készítéséről, és átfogóan mutassa be a filmben használt animációs technikákat.

 

Június 17. szerda, 11 óra, Kulturális Központ

 Emléktöredékek

N. Csathó Gizella (1939 - 2008) mesevilága

N. Csathó Gizella tartalmas életpályát hagyott hátra, sokszínű, sokrétű alkotó volt. 35 éven keresztül dolgozott a Pannónia Filmstúdióban. Előbb, mint a kifestő-kihúzó részleg vezetője, később, mint háttérfestő. A magyar rajzfilm első, nagy korszakánál volt jelen. Olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Dargay Attila, Gémes József, Nepp József, Richly Zsolt, Jankovics Marcell. Egész estés rajzfilmek, sorozatok látványtervei kerültek ki a keze alól. Olyan nagyszerű munkák fűződnek a nevéhez, mint a Hugó, a víziló, a Cantinflashow, a Vuk, a Háry János, a Szaffi, az Új Iliász, Az erdő kapitánya, Vili, a veréb vagy A hercegnő és a kobold. E mellett az 1980-as évektől foglalkozott ikon-, selyem-, fatábla-, és üvegfestéssel is. Élete utolsó éveiben Balatonalmádiban élt, bekapcsolódva a város művészeti életébe. Festészeti kiállításán egykori kollégái közül is sokan jelen voltak.

N. Csathó Gizella - vagy ahogy mindenki nevezte - Ticsu életművének, emberi és művészi nagyságának állít emléket az a kiállítás, amelyet Richly Zsolt nyit meg .

 

Június 17. szerda, 15 óra, Kulturális Központban

 

 

 

Graffiti

A graffiti műfajtörténetét mutatja be a kiállítás Hajdú József Ferenc fotói alapján. A bemutatkozó alkotó Taker. A kiállítás ideje alatt vetítjük az olasz graffiti művész, Blu alkotását, a Muto című filmet. Ez a film nem csupán a technikai kihívás szempontjából különleges, hanem animációs filmként is kiemelkedően magas színvonalú alkotás.

A Múzeumok éjszakája programsorozat keretén belül a Kulturális központ előtti téren készül el Taker legújabb műve, így a közönség is részese lehet a graffiti alkotó folyamatának.

 

Június 17. szerda, 11 óra, Kulturális Központ

 


 

 


 
KECSKEMÉTI ANIMÁCIÓS FILMFESZTIVÁL
6000 Kecskemét, Liszt Ferenc u. 21.
Tel: 76/ 481-788, Fax: 481-787
E-mail: kfilm@kecskemetfilm.hu
Web: www.kaff.hu