Hírek
Az egészestés filmekről Nyomtatás
A nemzetközi verseny előzsűrijének tagjai, Otto Alder kurátor, Szeredás András dramaturg, és Hirsch Tibor esztéta egyetértettek abban, hogy a kecskeméti animációs filmfesztivál idén is rendkívül gazdag válogatást ad a világ animációs filmterméséből, elég csak az Oscar-díjas alkotásokra, a japán diplomafilmekre, vagy a zsűritagok retrospektív válogatásaira gondolni. Versenybe idén 11 egészestés filmet és három tv-specialt neveztek. Ez utóbbiak – született meg a döntés – nem alkotnak mezőnyt, mindhármat a panoráma programban láthatják az érdeklődők.
Bővebben...
 
Kecskemét ismét az animáció fővárosa Nyomtatás
Közel negyven éve, 1971-ben létesült Kecskeméten az animációs filmstúdió, amely mára szervesen beépült a város szellemi, kulturális életébe. A fesztivál programjának összeállításakor tehát kiemelt figyelmet fordítunk arra is, hogy ne csak a szakma, hanem Kecskemét lakói számára is vonzó programot állítsunk össze – mondja Mikulás Ferenc, a KAFF fesztiváligazgatója.
Bővebben...
 
Költészet és animáció, avagy a hentes zsebrádiója Nyomtatás
Mióta a film létezik, szerves kapcsolatban áll az irodalommal, a költészettel. És ez egyáltalán nem meglepő, hiszen forrásvidéke azonos: a kép. Képeket látunk, amikor álmodunk, képeket alkotunk, amikor álmodozunk, képekben tudjuk felidézni a múltat, és képekben szaladunk előre, a jövőbe.
A költészet is képekben él, a költő erőteljes, a lélekhez és a szívhez egyaránt szóló képeken keresztül mondja el, amit érez, és szavai nyomán, mint egy filmben, úgy elevenedik meg minden.
Bővebben...
 
A fesztivál jeleket küld a világnak Nyomtatás
Normal 0 21

Tiborszky Péter a kecskeméti animációs filmfesztivál állandó résztvevője. Az utóbbi évtizedben tolmácsként segítette a munkát, de 1985-ben még mint az ASIFA főtitkára vett részt a fesztivál szervezésében. A filmhez való kötődése pedig még régebbi keletű: 1976 és 79 között a Hungarofilmnél dolgozott, majd 1979-ben került a Pannónia Filmstúdióhoz, ahol nemzetközi kulturális titkár lett. A rajzfilmstúdióban végzett munka mellett számos külföldi film magyar feliratát és szinkronváltozatát készítette el, és angol nyelvi lektorként is dolgozott a Pannónia szinkronstúdiója részére. Az ASIFA munkájában előbb titkárként vett részt, majd 1982 és 85 között ő volt a szervezet főtitkára.

Bővebben...
 
Kreativitás és fiatalos lendület Nyomtatás

A 9. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál magyar versenyprogramjában három kategóriában 57 filmet láthatunk. A filmeket a Palotai János esztéta, Varsányi Ferenc filmrendező és Böszörményi Gábor kritikus alkotta előzsűri válogatta. Nem volt könnyű dolguk, ahogy általában sosincs könnyű dolga azoknak az ítészeknek, akik rostálni kénytelenek mások munkáit. Az előzsűri tagjaitól azt kérdeztük, milyennek látják a versenybe került filmeket?
Bővebben...
 


Oldal 1 / 5
KECSKEMÉTI ANIMÁCIÓS FILMFESZTIVÁL
6000 Kecskemét, Liszt Ferenc u. 21.
Tel: 76/ 481-788, Fax: 481-787
E-mail: kfilm@kecskemetfilm.hu
Web: www.kaff.hu