KAFF történet Nyomtatás
A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) két fesztivál párhuzamosan: a magyar animációs filmek fesztiválja és az európai animációs mozi és televíziós játékfilmek nemzetközi fesztiválja.

Több mint húsz éve, 1985-ben rendeztük meg az első animációs filmszemlét. Kezdetben ez a filmszemle csak a magyar filmek seregszemléje volt egy-két külföldi programmal.

1996-ban, a 4. KAFF megrendezése előtt döntött úgy a szervező bizottság, hogy az európai animációs filmek ne csak az információs programban szerepeljenek, hanem versenyben is.

2005-ig a KAFF háromévenként került megrendezésre. A 2005-ös fesztiválon jelentettük be, hogy a nemzetközi fesztiválnaptárokkal való könnyebb egyeztetés és a szervezés gördülékenysége miatt célszerűbbnek látjuk, ha a korábbi triennálé helyett a KAFF biennálé lesz.

Legközelebb 2009. június 17-21. között kerül megrendezésre a nemzetközi filmszemle Kecskeméten.

A filmvetítések mellett zenei és színházi előadások, kiállítások és szakmai tanácskozások várják a városunkba látogatókat.

A fesztiválra beválogatott filmek rendezőit a fesztivál vendégül látja és hozzájárul a szállás ill. az étkeztetés költségeihez.
 
KECSKEMÉTI ANIMÁCIÓS FILMFESZTIVÁL
6000 Kecskemét, Liszt Ferenc u. 21.
Tel: 76/ 481-788, Fax: 481-787
E-mail: kfilm@kecskemetfilm.hu
Web: www.kaff.hu